La Baie

La Baie is een gehucht met 7 huizen, dat behoort bij het dorpje Les Ventes-de-Bourse.

Les Ventes-de-Bourse

Is een gemeente in het Franse departement Orne www.ornetourisme.com, ligt in de regio Basse-Normandië en telt nog geen 180 inwoners. Het dorp maakt deel uit van het arrondissement Alençon.

De oppervlakte van Les Ventes-de-Bourse bedraagt 22,3 km2, de bevolkingsdichtheid is minder dan 8 inwoners per km2.
In Les Ventes-de-Bourse is een buiten speelplaats met moderne fitness-apparaten voor alle leeftijden en een speelplaats voor kinderen, tevens vindt u er het gemeentehuis en een kerkje.

Landelijke omgeving

De omgeving is landelijk en bosrijk, met prachtige wandel- en fietspaden. Er liggen veel kleine dorpen met karakteristieke architectuur. Het landschap is glooiend en groen. U vindt er geen hoogbouw of industrieterreinen.

 

Steden en dorpen

Het dorp Le Mêle sur Sarthe ligt op 8 km afstand, het boodschappendorp. De provinciestad Alençon ligt op 16km. www.paysdalencontourisme.com

De oude stad Sées op 17 km www.ville-sees.fr en de stad Mortagne au Perche op 28 km www.ot-mortagneauperche.fr

Voorzieningen en winkels in Le Mêle sur Sarthe

Alle winkels voor dagelijkse boodschappen zijn er te vinden, zoals bakkers, slagers, groentewinkel en supermarkten. Maar ook zijn er bloemenwinkels, kappers, cafés, restaurants, banken, garages (auto’s en motoren), taxi, verzekeraars, notaris, advocaat, apotheek, scholen, tuincentra, bioscoop, tuingereedschap winkel, DHZ-winkel, boek- en tijdschriftenhandel en elke woensdagochtend is er markt.

Uiteraard is er ook de brandweerkazerne en een politiebureau.
In dit klassiek Franse dorp vindt u tevens een medisch centrum (met huisartsen, tandarts, fysiotherapie, psychotherapie ed) en een grote dierenartsenpraktijk.
Verder zijn er ook gîtes, chambres d’hôtes, een hotel en een kerk.

 

Sport en spel

Het meer van Le Mêle sur Sarthe heeft een afgebakend buitenzwembad, met een strand. Op het meer kun je zeilen, waterfietsen, surfen en kanoën. De camping ligt bij het meer, en er zijn tennisbanen.

Toerisme

Toeristen zult u nauwelijks tegenkomen. Ondanks de prachtige natuur, de vele wandelpaden, fraaie fietspaden, rustieke dorpjes en slingerende binnenweggetjes.

Restaurants

In de omgeving zijn veel restaurants te vinden, in alle prijsklassen.